Страница 6 из 8 ПерваяПервая ... 45678 ПоследняяПоследняя
Показано с 51 по 60 из 80

Тема: Воронуваня ... !!!

Рассказываю что знаю и сам неоднократно делал:
    1. Для анодирования аллюминия деталь сначала обязательно протравливается в 20% р-ре едкой щелочи (напр. каустик),потом осветляется в 10% р-ре азотной к-ты и только потом анодируется с плотностью тока 1-1,5 А на дм*2 45 мин. потом- в горячий ан. краситель (с промежуточными прмывками после каждой ванны). После краски-деталь высушить и ОБЯЗАТЕЛЬНО пропитать расплавленным парафином, иначе краска со временем выгорит.
    2.Для чернения стальных крупных деталей (ствола) использую рецепт со Ржавым лаком, взятый с какого-то российского оружейного сайта(не помню где):
    сам лак- расствор кузнечной окалины с чугунной стружкой (пополам) в царской водке до насыщения (делать ОБЯЗАТЕЛЬНО на открытом воздухе), потом р-р развести дистил. водой 1 к 10 и отстоять; деталь обезжирить расстворителем(нитро), потом прокипятить в 20% р-ре кальцинированной соды, высушить, мазать лаком мягкой кистью без подтеков (по одному месту 1 раз). После этого сушить 1-2 часа, во время сушки поверхность покрывается рыжим налетом. После сушки деталь вываривается в дистил. воде (можно дождевой), во время этого рыжизна переходит в черноту (какие-то переходы закись-окись железа). Потом автор рекомендует крацевать тонкой (0,1 мм) стальной щеткой, я же обошелся обработкой мет. мочалкой для посуды в тазике с водой. И так 3-4 раза (лак-сушка-вываривание-крацовка)-процесс длительный и достаточно грязный. После всего этого ствол проварить в маш. масле. Так воронят охотничьи стволы при реставрации. Автор утверждает,что это воронение не ржавеет после недели под водой и я ему верю.

Сиджу, ніби то, на лікарняному, взявся трохи за воронування...
    Тестовий зразок, альпіністський карабін.

Відчистив його до сталюки (він зверху був оцинкований чи що, ХЗ)
    І провів 5 етапів з "ржавим лаком" (карабін очистив, але не обезжирював), получилось наступне.

Поверхня получилась майже однотипна, трохи за світла, хотілось би чорнішого і з певним синім віддінком (думаю далось взнаки не відполірована і необезжирена поверхня, плюс ще деякі відхилення від норми в процесі), але результат досить непоганий...

Зараз певне кину на балкон, нехай через вихідні піддасться впливу атмосферних явищ, подивимось, поржавіє чи ні...
    Crossman 1377 недоup
    ИЖ-60 РСР в металі+GunHobby 8-32x50SF mil dot
    Norica Marvik Gold+Walther 4x32 ГП від Vad0

Just not enough.
    I need more.
    Nothing seems to satisfy.
    I said, I don't want it.
    I just need it.
    To breathe, to feel, to know I'm alive.

(. )( .) - ціцьки!

Доброї ночі, то ж підкажіть: чи вдалося налагодити процес воронування ?
    Бо маю декілька деталей із дюралюмінію, які потребують захисту.
    Буду вдячний за відповідь. Доречі багато інформації є тут: http://www.fishgun-master.ho.com.ua/oglavlenie.htm
    в розділі "Анодирование- школа Юного Шамана"

Воронування - це створення окидної плівки на залізі, з цим покищо немаю необхідності і часу займатись.
    Створення захисної оксидної пліки на алюмінії - це анодування. На разі даний процес відпрацьований на ~95%, тобто майже без проблем повторяється результат твердого(холодного) анодування, преблеми лише з наданням забарвлення, але це не суттєво, якщо в першу чергу цікавлять захисні властивості, а не декоративні.
    Crossman 1377 недоup

Just not enough.
    I need more.
    I said, I don't want it.
    I just need it.

(. )( .) - ціцьки!

Хочу себе виправити, потрібно анодування, як з Вами можна зустрітися ? Мій № моб.т.: 0676712004

Сьогодні зробив першу спробу в анодуванні :
    сама деталь - втулка із дюралюмінію (точив сам) : та
    струм установки 1,2А, час анодування 1 год 40 хв - думаю режими нормальні, ось результат після фарби : та
    та після півгодинної варки : та http://s11.radikal.ru/i184/1105/90/37c49498b01b.jpg
    колір мене підвів, отримано матову деталь із відтінком сірого, - напевно треба підбирати барвник краще.
    Де у Львові можна придбати аналінові баовники або барвник-порошок для анодування ?

В фото відразу можу сказати, що площа катода замала, вона повинна дорювнювати площі анода (тобто деталі), але краще, якщо катод буде мати в 2 рази більшу площу!

Струм, непам"ятаю як для теплого, а для холодного анодування повинен бути +- 2 А/дм. кв. (хоча можу бути і більший, головне анодування припинити коли температура електрліту підніметься до +5 - +10 град.С.

Фотки хочуть трохи кращої якості...

Мій тел. 097 шість два п"ять 36-10

Але зараз голова забита трохи іншими справами....
    Crossman 1377 недоup

Just not enough.
    I need more.
    I said, I don't want it.
    I just need it.

(. )( .) - ціцьки!

Дякую за відповідь, та роз"яснення, цілком погоджуюсь із зауваженнями. То ж перша спроба. Фото зроблені мобільним, то така вже якість, - перепрошую, в наступний раз зроблю фотоапаратом, в режимі макрозйомки. Шукаю свинець для виправлення ситуації із катодом, і надалі думаю з покраскою.

Якщо тепле анодування (20-25 град.С), то підібравши режим і фарбу має стабільно получатись
    З холодним анодуванням (-10 - +10) не все так просто, але в другому варіанті захист деталі набагато кращий, оскільки анодна плівка сягає товщини до 40 мкм, на відміну від теплого анодування де плівка складає лише ~ 5 мкм
    Crossman 1377 недоup

Just not enough.
    I need more.
    I said, I don't want it.
    I just need it.

(. )( .) - ціцьки!

При підвищенні Т швидкість розчинення плівки в електроліті перевищує швидкість її утворення. Для зменшення розчинення треба добавити в єлектроліт 5-10% щавелевої кислоти, тоді анодування можна вести при кімнатній температурі (до 15-18гр) Є ще сульфосаліцилові електроліти, дозволяють вести процес без охолодження, але для них компоненти не знайти тепер.
    Фарби (анілінові) є оснОвні і кислотні, якісь не підходять, а які - не пам"ятаю, просто не красять. У мене запросто получається синьо-фіолетовий та червоний колір, а з чорним - напряг. Вже разів з 3 фарбу міняв. А колись получалось, але фарбу вилив, бо вже як вода стала
    А на АНокс без барвника класно люба фарба з балончика лягає, не віддерти.

Страница 6 из 8 ПерваяПервая ... 45678 ПоследняяПоследняя

Ваши права